enter-article הרכבת מחשב – כולם יכולים - חנויות מחשבים בפריסה ארצית
חנויות מחשבים » מאמרים וחדשות » הרכבת מחשב – כולם יכולים

הרכבת מחשב – כולם יכולים

הנטייה האנושית היא בדרך כלל לקנות דברים "מוכנים". בעולם המחשבים, כדאי לצאת מזה ולהרכיב את המחשב המתאים לשימושים הספציפיים של המחשב המיועד

גם הדיוט גמור יכול להרכיב לעצמו מחשב שיהיה מצוין ויעבוד מעולה, ובעיקר – יתאים לצרכים שאנחנו צריכים אותו לשמם. הכוונה בהרכבת מחשב כי כמובן לא לקיחת החלקים עצמם והחיבור בינהם, אלא בחירת החלקים שבתוך המחשב שיתנו את העבודה הטובה ביותר.

חשוב לציין שבתחום זה תמיד רצוי להתייעץ עם המוכר, אבל הגעה עם ידע בסיסי תעזור לכם להביע את דעתכם ולדעת על מה אתם לא רוצים להתפשר. היתרון המהותי בהרכבת מחשב בעצמכם הוא הידיעה שיש לכם מחשב שעונה על הצרכים שלכם ויוכל לשמש אתכם בצורה הטובה ביותר. למעשה, מדובר בתמורה המשתלמת ביותר – אתם לא קונים שום דבר שאתם לא צריכים כי "הוא מגיע כבר בחבילה", אלא קונים את מה ששימושי לכם ולכן יכולים להגיע למחירים נמוכים משמעותית (כיום אפשר להרכיב מחשב ב-1,500 ש"ח בערך, לדוגמא)

שלבים להרכבת מחשב

1.        תכנונים: בשלב הראשון אנחנו מתכננים מהם הצרכים שלנו מהמחשב – האם הוא לצורך עבודה, לימודים, תחביבים וכו'. נתונים שחשוב להתייחס אליהם: צפייה בסרטים (ישפיע על כרטיס המסך והרמקולים למחשב), האזנה למוזיקה (או יצירת מוזיקה), כתיבה וקריאה לאורך זמן, עריכת וידאו (כן או לא), תכנות מחשבים או שימוש בקבצים גדולים לעבודה, שיחות אינטרנטיות רבות ועוד.

2.        הרכבת המפרט הפנימי: אחרי שתכננו מה אנחנו צריכים, מומלץ להתייעץ עם מומחה בתחום, אפשר בחנויות מחשבים או עם טכנאי פרטי, זה ממש לא משנה. בתוך המפרט הפנימי נצטרך לבחור את ספק הכוח, את המארז, את לוח האם, את המעבד ואת הזיכרון. באלו ישנם גדלים שונים ואפשרויות רבות ומגוונות. אם אתם קצת מבינים בתחום אתם יודעים שאין צורך לקנות זיכרון גדול מדי לצרכים שלכם, כי זה ייקר את העסק משמעותית.

מעוניינים בהרכבת מחשב? השאירו פרטים ויחזרו אליכם בהקדם

3.        התקנת תוכנות: גם כאן נכנס אלמנט הנחיצות ומה בדיוק אתם צריכים – הנטייה הטבעית היא להתקין וינדווס אך מביני דברים במחשבים יעדיפו להשתמש דווקא בלינוקס ובאובונטו, תוכנות שאמנם אינן שגורות אצלנו כמו וינדווס, אבל נוחות לשימוש ולעיתים קלות יותר לתפעול מאשר וינדווס (ולחשוב לציין: הן חינמיות). כיום אפשר למצוא תחליפים רבים גם לתוכנות האופיס של מייקרוסופט, זולות יותר ודומות מאוד בשימוש. מעבר לכך, על כל מחשב חובה להתקין אנטי-וירוס חזק (שאפשר לרכוש בעצמנו או לבקש מהטכנאי להוסיף מהקבצים שיש אצלו ולשלם לו על כך. ישנם גם אנטי וירוסים חינמיים, אך חשוב לשים לב מתי תוקפם פג!)

4.        הרכבת המפרט החיצוני: אחרי שהקופסא הושלמה, זה הזמן לבחור מסך מחשב בין מגוון מסכי המחשב הקיימים, מקלדת, עכבר, רמקולים, מצלמת רשת ועוד, לפי מה שאתם זקוקים לו. אם אתם עוסקים בעיצוב, לדוגמא, מומלץ לבחור מסך מחשב גדול ונוח, כך גם אם אתם יושבים שעות רבות למול המחשב.

לסיכום, הרכבת מחשב יכולה להיות הפתרון המושלם בשבילכם לשימוש נוח ויעיל במחשב ובקבלת תמורה ראויה לכסף. אם תעבדו לפי השלבים בהתייעצות עם מישהו שמבין היטב במחשבים, אין ספק שתצאו מרוצים

עוד באותו נושא

מדריך חנויות מחשבים

מדריך חנויות מחשבים

פעם כאשר נכנסנו לחנויות מוצרי חשמל חשבנו שאנחנו נכנסים לעולם המחר, היום כאשר נכנסים לחנות מחשבים מבינים שהמחר שלהן הרבה יותר מתקדם והרבה יותר...

טאבלט או מחשב נייד

טאבלט או מחשב נייד

כאשר סטיב ג'ובס חשף את האייפד הראשון ב-2010, התגובה הראשונה של לא מעט כתבי טכנולוגיה היתה, למה אנחנו צריכים את זה יש לנו מחשב נייד. לא לקח הרבה...

string(33) "categoryמחשבים ניידים"